La Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți a fost lansată cartea „Călătorii identitare. Românii megieși” de Mihai Nicolae, volum dedicat românilor din vecinătatea României.

Cartea constituie o sinteză documentară care cuprinde comunitățile românești din Ținutul Herța, Transnistria, regiunea Bugului (Ucraina), sudul Dunării (Bulgaria) și Voievodina (Serbia). Cel de-al doilea volum  (în pregătire) va include Maramureșul din dreapta Tisei, Bucovina, Basarabia, Valea Timocului și românii din Ungaria.

La lansare a participat autorul cărții, dr. Mihai Nicolae, și coordonatorul ediției, lector univ. dr. Irina Airinei, moderatorul discuțiilor fiind scriitorul Ștefan Hostiuc. Autorul cărții a fost felicitat călduros de către membrii comunității românești din regiunea Cernăuți cu prilejul acestei apariții editoriale.

Potrivit lector univ. dr. Irina Airinei, acest volum reprezintă prima sinteză documentară apărută în ultimii 86 de ani dedicată colectivităților naționale din vecinătatea României.

Un cuvânt de încurajare a unor astfel de evenimente culturale a fost rostit de către Dan Constantin, Ministru-Plenipotențiar din cadrul Consulatului General al României la Cernăuți.

Mai multe detalii – în reportajul realizat de televiziunea online BucPress TV Cernăuți. Sursa:bucpress.eu

Pin It on Pinterest