Etapa Eseu-Comentariu

Concursul de creatie ARS ADOLESCENTINA organizat de Compania Teleradio Moldova a intrat in cel de-al 11-lea an. Initiat si coordonat de Doamna ZINA IZBAS, realizator emisiuni radio si o remarcabila poeta a oferit de-a lungul timpului o veritabila tribuna pentru afirmarea tinerilor creatori.

Institutul Fratii Golescu – Bucuresti a fost de la inceput, de la prima editie, partenerul constant al echipei de realizatori. Editia prezenta a fost dedicata temelor esentiale ale creatiei lui Grigore Vieru.

A fost o participare record, peste 550 de lucrari supuse aprecierii juriului , remarcindu-se participarea si creatiile elevilor din regiunea transnistreana ( Ribnita, Tiraspol, Dubasari )In cadrul Galei din 15 aprilie 2011 Institutul Fratii Golescu pentru relatii cu romanii din strainatate a oferit doua Premii Mari ( o calatorie in tara ) lui TARSANA INGA , Liceul teoretic „Ion Creanga” din orasul Ungheni ( proba comentariu ) si DIANEI FRUMOSU, Liceul teoretic „Boris Danga” din orasul Criuleni ( proba eseu ). Au mai fost oferite sase mentiuni ( seturi de carte ) si diplome.

Editor: Radu Popescu

Pin It on Pinterest