În ziua de 27 martie 1918 , la Chișinău, Sfatul Țării declara , în numele poporului Basarabiei, unirea Republicii Democratice Moldovenești cu Regatul României : ” în puterea dreptului istoric și a dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotăreasca soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu Mama sa Romania „.
          A fost primul moment de grație al istoricului An 1918 care a condus la crearea statului național unitar român.
Pentru a onora Centenarul României Întregite dedicăm aceasta manifestare ” Basarabiei creștine” pentru a sublinia , încă o dată, rolul capital pe care credința creștină și biserica neamului le-au avut și continuă să-l aibă pentru unitatea noastră națională.  ( Cu acest prilej va fi lansată cartea ” Altare și frontiere”  semnată de dr. Mihai Nicolae, volum ce rememorează principalele evenimente istorice care au marcat viața religioasă a românilor dintre Prut si Nistru).
           Evenimentul la care sunteți invitați să participați va avea loc sâmbătă 24 martie 2018 , ora 16:00 la Biserica Marcuța ( în apropierea Spitalului de urgență Sfântul Pantelimon ), unul dintre cele mai vechi lăcășuri de cult ale Bucureștilor ( 1587).

Pin It on Pinterest